Remedial teaching

Als remedial teacher bied ik professionele didactische hulp, wanneer het leerproces van een kind op school niet volgens verwachting verloopt. In mijn begeleiding heb ik aandacht voor de mogelijkheden en talenten van het kind. Door te zoeken naar de leerstijl die past bij de mogelijkheden van het kind, krijgt uw kind gerichte begeleiding. Het kind ervaart hierdoor dat hij/zij het kan en hierdoor komt de ontwikkeling meestal weer op gang. Heel vaak is het zelfvertrouwen van een kind gedaald, doordat het leren niet vanzelf gaat. Ondanks dat ze goed hun best doen lukt het maar niet en blijft succes uit, logisch dat dit invloed heeft op het zelfvertrouwen en de leerprestaties.

Ik maak gebruik van de aangeleverde informatie (via ouders of de school)  om te bepalen welke leervaardigheden er meer ontwikkeld moeten worden. Daarnaast kijk ik welke manier(en) van informatieverwerking het beste bij het kind past.

Tevens zet ik mijn coachingsvaardigheden in en mijn kennis vanuit mijn huidige werkzaamheden. Ik maak bijvoorbeeld gebruik van KWEC (spellingmethodiek) en ondersteunende gebaren indien nodig bij lezen en spellen om de auditieve input, visueel te ondersteunen.

Groepstrajecten
Je kunt ook bij mij terecht voor begeleiding in groepjes. Het voordeel van individuele begeleiding is dat deze begeleiding helemaal aansluit bij de behoefte, de werkwijze en het tempo van het kind.  Dit kan niet bij de groepsgewijze begeleiding. Het voordeel van groepsbegeleiding is het leren van elkaar en het gevoel kunnen delen dat je niet de enige bent die moeilijkheden ondervindt.